Resor med personlig karaktär

Tel: 0708 - 27 42 42   E-post: info@idetravel.se

Malin Arkteg

Gillar du denna resa?

 

Malin Arkteg ~ Western

Malin har haft ett häst och ridintresse sedan barnsben. Hon ägde aldrig någon egen häst som barn men red så ofta hon kom åt. På ridskolan var det hoppningen som var roligast, och hon hoppar lite med sin häst fortfarande.När hon var i sena tonåren utvecklades intresset åt western ridningens håll, tack vare en vän som började med detta. Då var westernridningen inte så stor i Sverige och det tog många år innan Malin kom i gång på riktigt. Hon hade ett arab sto på foder under några år där hon började sin resa inom westernridningen. Hon fick även upp ett intresse för horsemanship, där man mest hanterar hästen från marken. Hon köpte sedan en amerikansk quarter appendix Safe T Man of Baltic, honom har hon haft i 9 år.Malin har tävlat i westernridning på klubb nivå med blandade framgångar, Bl.a. blivit klubbmästare, och tävlat i allsvenskan.                          

För Malin är det inte tävlandet som är det viktigaste utan vägen dit och kontakten man får med hästen under träning. Hon har testat de flesta grenarna inom westernridningen och hon har tävlat i alla ridgranarna: Western Pleasure, Western Riding, Reining, Western Horsemanship och Trail, samt lite boskaps klasser. Men på träning även testat både roping, samt barrelrace och polebending. Hon är mångsidig i sin ridning och tycker att det är roligt att testa på nya saker.

Hon har även jobbat som fanryttare i 10 år på en stor western tävling nere på High Chaparall som heter Ranch Horse Classic. Där eskorterar hon och hennes grupp med fanryttare vinnaren i varje klass. Hon har de senaste åren även tävlat lite på denna tävling främst i Freestyle Reining, Ranch trail och Team Sorting. Freestyle reiningen tycker Malin är mycket roligt för hon får använda både rekvisita, sin fantasi och välja musik själv. Det är en slags maskerad ”dressyr” fast med mycket fart. Det brukar bli en rolig show. Ranch Trail är ett slags hinder bana där man tar sig igenom olika hinder, t.ex. gå över en bro, öppna en grind till häst, släpa något efter hästen osv. Kul utmaning då Malins häst kan få för sig att vissa saker plötsligt bits, trots att de tränat på dem massa hemma. Team Sorting är en gren där två ryttare ska sortera och flytta kor i en viss ordning. Väldigt rolig gren att både rida i och titta på. Hon har även tävlat några år i en lagtävling som också går nere på High Chaparall som heter Ranch Team Challenge som går under två dagar, där de flesta grenarna har med boskap att göra. En väldigt rolig och utmanade tävling.

Hemma tränar och rider Malin lika mycket ute som i ridhuset och hon har även kört in sin häst. Hon gillar att hästen kan mycket samt att mångsidig träning är det bästa, och man tröttnar aldrig om man gör mycket kul ihop. På ute ritterna älskar hon och hennes häst att hitta nya vägar och stigar, de kan vara ute i timmar.Malin tycker att hästar och ridning ska vara säkert. Samt att man alltid ska tänka steget före när man håller på med djur, särskilt hästar. Man behöver veta vad hästen är och hur den fungerar. Hon kommer att berätta för er om hur man gör det säkert att hålla på med och omkring hästar och olika övningar för att lära sig kontroll. Det är viktigt att man har kul på en ridresa så Malin kommer att försöka lägga upp sina lektioner efter gruppens önskningar och behov. 

 

Gå till resan för Westernridning