Resor med personlig karaktär

Tel: 0708 - 27 42 42   E-post: info@idetravel.se

Aktiviteter

Stadsrundtur

Budapest är fylld av sevärdheter och har en lång historia bakom sig. Följ med oss på en rundtur och se alla dessa vackra och kända byggnader, broar och Gamla stan på Buda-sidan. Stadsrundturen tar ca 3 timmar och är med svensktalande guide.

Opera

Många anser att världens vackraste operahus finns i Budapest. Passa på och ta chansen när du besöker staden. Har du tur så kanske du får se just din favorit föreställning! Vi ordnar givetvis dina biljetter. Exempel på föreställningar: Trollflöjten, La Bohéme, Othello, La Traviata, Csárdásfürstinnan m.fl.

Statypark

Ett minnesmärke från Ungerns historia. Järnridån revs 1989 och istället för att förstöra alla bronsstatyer forslades de ut till en park utanför Budapest. I parken bevaras cirka 40 olika monument från kommunisttiden.

Vinprovning

Missa inte tillfället att lära känna detta speciella vinland! De söta dessertvinerna från Tokai är kända världen över. ”Tjurblodet” Egri Bikaver från Eger är det mest kända rödvin internationellt. Det finns mer än 800 vinsorter i Ungern. På Ungerska Vinernas Hus i Budapest får ni möjlighet att provsmaka upp till 70 olika vinsorter. Vi arrangerar även halv och heldagsutflykter till kända vindistrikt.

Hästuppvisning

Ryttare visar sin skicklighet på ett roligt och underhållande sätt. En fartfylld uppvisning på Pusztan. Heldagsutflykt med svensktalande guide. Vi har även halvdags utflykt till Lazars Hästgård utanför Budapest. I dessa utflykter ingår 3 rätters middag med dryck och kaffe.

Ridning

Ungern är ett paradis för dig som gillar att rida. Det finns stuterier och hästar över hela landet. Du kan hyra en häst för några timmar eller delta i en längre tur till häst. Det finns arrangemang både för dig som inte är så van på hästryggen och för dig som är mer avancerad. Det finns även möjlighet att åka häst och vagn.

Badhus

I stadsparken ligger Europas största thermal bad, Széchényi. Vill man unna sig en heldags föryngringskur eller bara en stunds avkoppling så finns här 18 olika bassänger och massor av behandlingar att välja bland. Gellért badet som ligger vid foten av berget med samma namn är riktigt pampig inuti. Det känns som att man simmar inuti en katedral eller slott. För allas trevnad används badmössa i vissa bassänger. Vill man uppleva badhus med turkiska influenser så kan ett besök på Rudas eller Király vara roligt. På Lukács, som är nyrenoverad finns även lerbad och en vacker park i anslutning.

Båttur

Budapest är som vackrast på kvällen! Broar och byggnader är fasadbelysta på ett smakfullt sätt. En båttur på Donau är ett ypperligt tillfälle att avnjuta en god middag och samtidigt se staden glida förbi! Båtturen kan bokas med middag och champagne från 15-200 personer.

Restauranger

För de riktigt hungriga bokar vi bord på Sir Lancelot Restaurang som är medeltids inspirerad och där maten levereras på stora fat som man delar med sina bordskamrater! Restaurang Goa har utsökt oxfilé och ligger på paradgatan Andrássy Boulevard. Vill man ha riktig ungersk husmanskost så är det trevliga Paprika vi rekommenderar.

Äventyrspark

Det här programmet passar perfekt för kick-off och teambuilding. Här krävs det mod och skicklighet och ett bra samarbete. Programmet formas efter era önskemål och genomförs med hjälp av instruktörer. Programförslag: Jeepäventyr på extrema vägar, körning på ”hinderbana”, crosskart, bobcat, quad,klippklättring, m.m.

Donaukröken

En trevlig utflykt som för dig längs floden till tre historiska städer: Esztergom, stoltserar med Ungerns största katedral där den första kristna kungen, Stefan I, kröntes. Visegrad, strategiskt placerad på ett berg med förhistoriska fynd och borg ruin. Szentendre, en liten konstnärs stad med pittoreska gränder, mysiga kaféer och intressanta museer.

Limousine

Ta en lyxig åktur med en Hummer limo och känn dig som en riktig stjärna! Välj mellan en svart (16 pers), vit (22 pers) eller varför inte rosa och se staden ur ett nytt perspektiv! Givetvis ingår champagne som pricken över i.